Om oss

Lindy Hop Östersund är en i alla avseenden obunden ideell förening med säte i Östersunds kommun.

Vi ordnar social dans till populämusiken från jazzens gröna ungdom, kurser i jazzerans danser och vi arbetar rent allmänt för en långsiktigt livskraftig dansmiljö för alla som gillar att röra på sig till gammeljazzen från 1920-, 30- och 40-talet.

Ta del av föreningens stadgar.

In english

We are a non-profit organization dedicated to social swing dancing. You may join our classes, practises and social dance events.

Kontakt

Mejla oss på adressen info@lindyostersund.se.

Fakturor skickas direkt till kassören: Lindy Hop Östersund c/o Björn Norell, Norra Gröngatan 5B, 831 41 Östersund (alternativt via mejl till kassor@lindyostersund.se).

Hitta oss/find us

Google maps

Det är viktigt att vi swingdansare visar att vi finns. Ett sätt är att betala medlemsavgift i en swingdansförening i området. Det kostar fortfarande bara 100 kr att vara med i föreningen Lindy Hop Östersund (verksamhetsåret 2024/2025).

För att bli ny medlem i föreningen måste du kontakta styrelsen och berätta vem du är, samt ange en e-postadress där vi kan nå dig. Absolut smidigast är att mejla oss på adressen info@lindyostersund.se. Ange ditt ärende, fullständigt namn och den mejladress som du vill använda för kontakt. Du måste också erlägga den aktuella medlemsavgiften i föreningen.

Om du redan är medlem behöver du endast sätta in avgiften på kontot enligt instruktionerna nedan. Får du ingen bekräftelse från oss på ett tag måste vi be dig kontakta oss via vår mejladress.

Obs! Som medlem förväntas du acceptera att vi registrerar din mejladress hos den e-posttjänst vi använder, nämligen MailerLite. Om du inte accepterar detta (det vill säga avregistrerar dig) måste du själv hålla dig underrättad om vad som händer i föreningen via vår webbplats.

Betala medlemsavgift

När du sätter in medlemsavgiften på vårt bankgirokonto eller Swish, var noga med att ange avsändare och ange "medlemskap" som meddelande. Var vänlig och gör en separat inbetalning för medlemskap (undvik att slå ihop olika betalningar) och för varje individ (är ni till exempel ett par, gör två inbetalningar).

Bankgiro: 217-2948
Swish: 123-147 67 04

Om det gäller ett nytt medlemskap behöver du skicka oss kompletterande information via info@lindyostersund.se. Vi vill veta vem du är och hur vi kan nå dig via mejl.

Lindy Hop Östersund informerar via denna webbplats samt via mejlutskick. Vi finns dessutom på sociala medier (Facebook).

Mejlutskick

Vi gör två olika typer av utskick, en som är tänkt för aktiva dansare och medlemmar, och en som är tänkt för blivande dansare. Mejl till aktiva-listan innehåller all information om allt som händer i föreningens namn och ibland även annat som kan vara av intresse i sammanhanget. Mejl som går ut till alla innehåller information om nybörjarkurser, prova-på eller andra aktiviteter där alla är välkomna. Du måste ange om du vill vara med på "aktiva"-listan.

Prenumerera på infobrev

Om du vill få information från oss via e-post kan du kontakta föreningen på vår mejladress info@lindyostersund.se och förklara vad det är du önskar.

Ett annat sätt är att direktanmäla dig via ett formulär: nyhetsbrev. Då får du ett mejl för att bekräfta din registrering.

Sociala medier

Facebook

Föreningen har en Facebook-grupp, där det anslås olika swingdansrelaterade aktiviteter och diskussioner, inte bara sådant som rör Lindy Hop Östersunds medlemmar och lokala dansare.

Vi förbehåller oss rätten att moderera innehållet i vår Facebook-grupp så att det ligger i linje med föreningens värderingar och informationsbehov.

I samband med medlemsregistrering och olika aktiviteter samlar vi in personuppgifter.

Lindy Hop Östersund hanterar personuppgifter i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) och annan tillämplig lagstiftning, oavsett om den lagras digitalt eller i tryck. Vi sprider aldrig personuppgifter till tredje part, förutom genom följande samarbeten med externa aktörer:

  • studieförbund i samband med arrangemang (separata godkännanden samlas in)
  • leverantör av e-posttjänst för att förmedla våra informationsbrev (medlemmars mejladress läggs alltid till vår mejllista utan vidare förfrågan)
  • leverantörer av administrativa tjänster i samband med arrangemang (separata godkännanden samlas in)
  • svenska myndigheter som vill ta del av data som vi lagrar.

Alla personuppgifter (persondata, kontaktuppgifter, kursdeltagarinformation, bilder etc.) som vi har registrerade, kommer att på den enskilde individens begäran lämnas ut eller raderas från våra register.

Allmän information om dataskydd och dina rättigheter finns att läsa på Integritetsmyndighetens webbplats.