Socialdans våren 2023

Stompin'

Vi kallar våra danser för Stompin'. På Stompin' dansar vi huvudsakligen till musik från jazzeran, men ibland också till modernare swingdansvänlig musik. Du väljer förstås själv hur du vill uttrycka dig till musiken och vad du kallar din stil.

Det ger såklart tillställningen en extra krydda om vi dansare klär upp oss i en tidstypisk stil!

Om våra socialdanser

På socialdansen träffas vi och dansar förutsättningslöst till musik som inbjuder till att dansa. Det är enkelt, det behövs bara en samlingsplats, musik och några dansglada personer. Men det kan också vara ett större evenemang med levande musik, fika och underhållning.

En viktig utgångspunkt när vi ordnar socialdans är att ALLA ska känna sig välkomna, nybörjare såväl som mer avancerade dansare. Hur du vill dansa, om du vill föra eller följa, hur du definierar dig som person på olika sätt, hur du gillar att klä dig: det spelar inte någon roll. Ta bara hand om varandra, så att alla dansare blir varma och glada.

På våra socialdanser praktiserar vi demokratisk uppbjudning, det vill säga vem som helst kan bjuda upp vem som helst. Men lika självklart är det förstås att man har rätt att tacka nej till en dans. Om vi följer enkla och självklara social regler, och visar respekt för alla inblandade, så får vi alla en trevlig kväll!